“Door de Elph ben ik me ervan bewust geworden, dat mijn oordeel over een ander veelzeggend is voor mijn eigen tekortkomingen.”

paarse bloem

Waarom heb je een Elph-Therapie gedaan?

Een burn-out was de reden om de Elph-therapie te ondergaan. Mijn evenwicht was totaal verstoord en ik wilde op zoek naar de oorzaak van de burn-out. Uiteraard wilde ik zo snel mogelijk mijn balans hervinden.

Hoe ben je aan de Elph-therapie gekomen?

Via een familielid, zij is Elph-therapeute, ik kreeg van haar een kaart tijdens mijn burn-out. Deze kaart zette mij op het spoor om deze weg in te gaan. Gevoelsmatig was de Elph-therapie de meest logische stap, ondanks het feit dat ik weinig voorkennis had wat Elph precies inhield. Het was een keuze op gevoel.

Wat is in jouw leven sinds de Elph -therapie veranderd?

Het allerbelangrijkste is dat ik ‘mijn eigen verantwoordelijkheid’ weer heb terug gevonden. Ik ben zelf verantwoordelijk voor hoe ik denk en hoe ik situaties tegemoet treed. Dat mag ik leren. Het onderscheid, de dualiteit, tussen het ego en de liefde is mij helder geworden. Ik had van deze termen nog nooit gehoord. Nu weet ik dat ik jaren de weg van het ego gevolgd heb (trots, angst, zelftwijfel, hebzucht  etc). Door de Elph ben ik weer in aanraking gekomen met mezelf. Thema’s als wijsheid, vreugde, vrijheid, innerlijke vrede, vertrouwen, rijkdom en schoonheid krijgen steeds meer betekenis in mijn leven. Dat ik steeds meer op mijzelf kan vertrouwen, is iets om dankbaar voor te zijn. Deemoed en overgave, zijn belangrijke aspecten geworden in mijn leven.

Wat heeft je in de Elph-therapie in het bijzonder geholpen?

Wat mij beviel is het feit dat je niets moet. Alles is goed. er wordt je niets opgedrongen. Je krijgt kennis aangereikt, maar je bepaalt zelf wat je er mee doet. De Elph is voor mij een hele mooie weg. Elke dag leer ik nog dingen en zie ik steeds scherper dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn levensweg en hoe ik met situaties, met andere mensen en mezelf omga.